טיפול בעששת
במאה השנה האחרונות עששת הפכה לאחת בעיות הבריאות הנפוצות ביותר ולסיבה העיקרית של נשירת שיניים בגילאים שונים. בעבר המחלה נחשבה לכרונית וחשוכת מרפא, אך בימינו במראות שיניים מתמודדים איתה בהצלחה ניכרת בתנאי שנגע חולני מתגלה בזמן. מה זאת אומרת "בזמן"? אם חולה מגיע לרופא ומתלונן שכל הלילה סבל מכאבים בלתי נסבלים, ככל הנראה המחלה הגיע כבר לשלב מתקדם. אבל אפילו במצב כזה רופא מנוסה יבצע הרדמה וינסה להציל את השן. אולם הדרך היעילה לרפא עששת היא למנוע אותה באמצעות בדיקות מעקב סדירות אצל רופא וטיפול נכון בחלל הפה.
גורמים להתפתחות עששת
- חיידקים בפלאג (למשל, סטרפטוקוקוס)
- צריכה מופרזת של ממתקים/סוכר
- איכות וכמות של הרוק המופרש (רוק מגן את חלל הפה מפני עששת)
- עמידות/רגישות של שן לחיידקי העששת
לפי מחקרים קליניים לעששת בנוסף להיותה מחלה דלקתית קיים היבט זיהומי. כלומר, הורה שחלל פיו מתחילה להתפתח עששת עלול להדביק בה את ילדיו במידה נוצר מגע בין חלל הפה שלו לבין מוצץ וכפית של ילדו לאחר שהוא כביבול "מנקה" אותם בעזרת הרוק. מה הפתרון? לשטוף חפצים של ילדים במים חמים וגם לטפל בעששת ללא דויחוי!
טיפול בעששת
התפתחות המחלה כוללת מספר שלבים: עששת ראשונית (יכול להימשך מספר שנים), עששת שטחית, עששת בינונית ועששת עמוקה (עלולה לגרום לדלקת מוך השן). עששת שנגרמת ע"י חיידקים מזיקים משפיעה גם למצבו הכללי של מטופל ולהביא להתפתחות של מגוון המחלות, כגון: דלקת גרון או שדקים. זאת הסיבה שיש לחסל בהקדם נגע חולני שנוצר בשן.
מרפאת השיניים של דר' זאב גורביץ' מציעה כל הסוגים הקיימים של טיפול בעששת:
- טיפולי שורש
- סתימות (סתימה רגילה או אסתטית)
- טיפולי היגיינה בחלל הפה (ע"י שייננית)
מדובר בשיטות טיפול מתקדמות, שימוש במכשור חדשני וחומרי גלם איכותיים